Дневниците в школите стават електронни и с лесен достъп, ще се съхраняват

...
Дневниците в школите стават електронни и с лесен достъп, ще се съхраняват
Коментари Харесай

Предвиждат подготовка вкъщи за изпита за книжка и обучение да пестим гориво

Дневниците в школите стават електронни и с елементарен достъп, ще се съхраняват в автомобилната администрация. Част от теорията на шофьорските курсове ще се преподава онлайн, а документите от образованието ще бъдат електронни и с елементарен достъп.
Прочетете още
Това плануват промени за новата образователна документи при образованието на кандидат-шофьорите, разисквани на комисията по сигурност на придвижването по пътищата към Министерския съвет. За това упорстват от години специалисти в сектора.

Част от теоретичното образование ще бъде наложително присъствено, както и до момента, само че ще има опция множеството часове да са

отдалечено в електронна среда и под формата на  самоподготовка Досега образованието беше единствено присъствено.

Преподавателите в школите ще могат да ползват разнообразни модели на образование. Ще се свързват с курсантите онлайн за уроци, ще вършат демонстрации на пътни обстановки, презентации по разнообразни тематики, ще работят с разнообразни източници в електронна среда.

Как да карат икономично и да пестят пари от гориво ще се учат претендентите за водачи в програмата за ръководство на колите, планува новата документи. Включени са още дисциплини като “Следване на определен маршрут ”, които са съобразени със актуалните трендове и технологии.

В новите документи към наредбата в детайли са разказани знанията и уменията, които би трябвало да имат претендентите за водачи - за безвредно ръководство и държание на пътя, с което

да не заплашват живота и здравето  на останалите участници в придвижването.

Най-важната оригиналност обаче е за електронните дневници, които ще се водят в школите. Информацията от тях ще се съхранява в Изпълнителната организация “Автомобилна администрация ”. Това ще облекчи достъпа до тях, както и ще обезпечи съгласуваност за осъществяване на електронни услуги. Досега постоянно имаше злоупотреби от школите, които вписваха данни за образованието на хора, които са били там фиктивно.

С препоръчаните промени в образователната документи и наредбите са планувани и облекчения и понижаване на административната тежест за образователните центрове.

Ще има по-малко условия към материалната база,

отпада условието за механически помощник, облекчават се условията към ръководителя на образователната активност, няма да се издават удостоверения за транспортните средства и преподавателите в книжен формат, отстраняват се също вътрешните теоретични и на практика изпити.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР